Харчування

«Турбота про здоров’я - це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили.»

В.О.Сухомлинський

Раціональне харчування тих, хто навчається — одна з умов створення здоров`я зберегаючого середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.

Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров’я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення. Питання організації шкільного харчування останніми роками викликають підвищену зацікавленість.

Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем харчування школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня.

Тому адміністрація школи сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров’я дітей. Особливо зараз гостро встало питання про організацію раціонального шкільного харчування. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні саме тут .

Їдальня працює щодня. Працює безпосередньо на сировині. Повна автономність в приготуванні їжі, дає велику можливість забезпечення на місці блюд найрізноманітнішого меню.

Приготування їжі в таких умовах вимагає наявність значного штату персоналу в таких їдальнях, вони мають бути оснащені повним устаткуванням для обробки сировини, приготування їжі, її роздачі, збору і миття посуду.

У нашій їдальні виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги до організації живлення дітей, що навчаються в школі.

Всі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням.

За час роботи в школі не було жодного випадку захворювання кишковою інфекцією з вини їдальні. Перед входом в приміщення їдальні організовано спеціальне місце для миття рук, обладнане рукомийниками.

У меню учнів систематично включаються страви з м’яса, риби, молока.

Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури харчування і відповідальності за своє здоров’я.

Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медперсоналом.

Тарілка здорового харчування

Поділитися: